چگونه با تعریق بدن کنار بیاییم
تاريخ : برچسب:, | | نويسنده : aghamohammad

چگونه با تعریق بدن کنار بیاییم

عرق کردن، در روزهای گرم تابستان انسان را بیشتر آزار می دهد.
برخی افراد از بوی عرق کلافه هستند و برخی دیگر از لکه هایی که روی لباس هایشان برجای می ماند، گله می کنند.
در این چگونه برایتان از راههایی که باعث رها شدن از مشکلات تعریق است گفته ایم.

چگونه

۱

تعریق عملکرد طبیعی ‌بدن برای رها شدن از گرمای درونی ‌بدن و خنک شدن است و در صورت طبیعی‌ بودن آن، نیازی به درمان وجود ندارد و تنها در شرایطی که تعریق بیش از حد وجود داشته باشد، انجام مداخلات درمانی ضرورت پیدا می‌کند. در صورتی‌ که تعریق مدت طولانی ادامه پیدا کرد یا همراه با تب، کاهش وزن، درد ناحیه قفسه سینه، کوتاهی تنفس‌ها و تپش قلب بود حتما به پزشک مراجعه کنید.

۲

اگر عرق روی پوست بدن باقی بماند، بوی بدی دارد و اغلب ما ترجیح می دهیم در زندگی اجتماعی و خانوادگی با بوی بد بدن، دیگران را نیازاریم.
بدن ما دو نوع عرق تولید می کند؛ «اکرین» که عرق بی رنگ و بی بویی است و روی پوست تمام بدن ترشح می شود و نقش حیاتی تنظیم دمای بدن را خصوصا زمانی که تحرک زیادی داریم، به عهده دارد.
نوع دوم، عرق «آپوکرین» است که مایعی غلیظ تر است و از غدد نواحی زیر بغل، کشاله ران و دست و پا ترشح می شود.

۳

عرق بدن که از غدد ترشح کننده درون پوست تولید می شود، برای خنک کردن بدن است. در واقع هنگامی که این آب به آرامی از روی پوست بدن تبخیر می شود، با گرفتن گرمای بدن، پوست را خنک می کند ولی آنچه موجب می شود عرق، بوی بد به وجود بیاورد، باکتری هایی است که روی سطح پوست زندگی می کند.
عرق بدن ماده بوداری محسوب نمی شود، اما اگر مدت طولانی روی سطح پوست باقی بماند، باکتری هایی که به صورت طبیعی روی پوست وجود دارد، در اثر واکنش های شیمیایی، بوی بد بدن را به وجود می آورد.

۴

جالب است بدانید عرق کودکان به این علت که آپوکرین ترشح نمی کند معمولا بوی بد نمی گیرد، از این رو باکتری ها نمی تواند با چیزی فعل و انفعال داشته باشد. با بالارفتن میزان تستوسترون بدن در دوران بلوغ، آپوکرین نیز ترشح می شود.

۵

بعضی از افراد به دلیل این که میکروب های بیشتری روی سطح بدنشان زندگی می کند، بیشتر از سایر افراد از بوی بد عرق خود ناراحت هستند که بهترین راه برطرف کردن آن، همان شست و شوی به موقع و مرتب بدن است.
بوی بد عرق با شستشوی مکرر و استفاده از صابون های آنتی باکتریال برطرف می شود و برای کاهش ترشح عرق برای بعضی نواحی بدن که تعریق در آن زیاد است نیز داروهای موضعی توصیه می شود که، مهم ترین آنها، محلول های ضد تعریق است که به منظور بستن مجاری عرق و کاهش ترشح آن به کار برده می شود. کرم های حاوی این ترکیب نیز برای این منظور در داروخانه ها موجود است که می توان از آنها استفاده کرد.
صابون ها و شامپوها هیچ نقشی در جلوگیری از ایجاد عرق ندارد و فقط حاوی ترکیبات ضد میکروب یا ضد قارچ بوده و برای از بین بردن آثار عرق موثر است.

۶

اسپری ها و مام ها به دلیل دارا بودن ترکیبات آلومینیوم کلراید همراه با مواد معطر، برای جلوگیری از منتشر شدن بوی بد عرق مناسب است، در صورت استفاده باید توجه داشت که بلافاصله پس از انجام اصلاح مورد استفاده قرار نگیرد زیرا اثرات تحریک کنندگی دارد و ممکن است خارش ایجاد کند.
برچسب هایی در بازار وجود دارند که با چسباندن آنها زیر بغل، عرق را جذب می کند و اجازه نمی دهد روی لباس لکه ای بیفتد. دئودورانت هایی نیز وجود دارند که نه تنها بوی نامطبوع عرق را از بین می برند، بلکه میزان تعریق را هم تنظیم می کنند.
نا گفته نماند در صورتی که بهداشت فردی و شست وشوی مرتب و انتخاب صحیح پوشاک وجود نداشته باشد کاربرد این مواد بخصوص اسپری های خوشبو کننده نه تنها کارساز نبوده بلکه بوی ترکیبی حاصل از بدن بسیار آزاردهنده تر خواهد شد.

۷

در محیط گرم و مرطوب مثل زیر بغل، باکتری ها تکثیر می شوند. موهای این مناطق جایگاه مناسبی برای رشد باکتری ها هستند زیرا رطوبت را در خود نگه می دارند. بهترین توصیه برای از بین بردن بوی نامطبوع عرق، اپیلاسیون زیربغل و پاها و شستشوی روزانه بدن با صابون یا شامپو و خشک کردن کامل تمام نواحی از جمله بین انگشتان پا است.

۸

تنش های بیش از حد روزانه و استرس باعث تعریق بیشتر می شوند. برای کنترل تعریق و کاهش آن، در کنار تمام مسایل یاد شده به استرس های روزمره هم توجه کنید و کمی آرام تر باشید.

۹

الیاف طبیعی مثل کتان یا پنبه عرق را به خوبی به خود می گیرند در حالی که الیاف مصنوعی آن را جذب نمی کند و باعث رطوبت بیشتر آن ناحیه و بوی بد عرق می شود، بنابراین بهتر است در فصول گرم لباس های سبک و روشن بپوشید که نور خورشید را کمتر جذب می کنند و خنک تر هستند. بهتر است کفش را هم از نوع جلوباز و از جنس چرم انتخاب کنید زیرا کفش های بسته آن هم از جنس الیاف مصنوعی، باعث تعریق بیشتر پا و بوی نامطبوع آن می شوند.

۱۰

برخی از مواد غذایی مانند سیر و پیاز می تواند روی بوی بد عرق تاثیرگذار باشد و موجب افزایش و تغییر در بوی آن شود، همچنین بعضی بیماری ها مانند تب مالت باعث بوی بد عرق افراد می شود.

۱۱

کم کردن مصرف کافئین از برنامه غذایی روزانه بسیار مفید خواهد بود. قهوه، نوشابه، شکلات و سایر مواد غذایی کافئین دار با تحریک غده ترشح کننده آپوکرین در ایجاد بوی بد بدن تاثیر دارد. نوشیدن میزان کافی آب و مایعات، غدد ترشح کننده اکرین را فعال می سازد که باعث رقیق تر شدن عرق آپوکرین می شود.

۱۲

اگر شب ها در خواب زیاد عرق می کنید، قبل از خواب شام مفصل نخورید زیرا اگر چند ساعت قبل از خواب، شام سبکی میل کنید، غذایتان سریع تر هضم می شود و در نتیجه دستگاه گوارش مجبور نیست طی خواب فعال باشد و سموم را به شکل عرق از بدن دفع کند.

۱۳

نوشیدن مایعات خیلی سرد باعث ایجاد تغییرهای شدید دمایی در بدن و تعریق بیشتر می شود. برخلاف آنچه تصورمی کنیم، نوشیدن آب خنک باعث کاهش دما و خنک شدن بدن نمی شود. وقتی بدن خنکی آب را احساس می کند، عکس العمل نشان می دهد و سعی می کند خود را گرم کند و افزایش دمای بدن در این حالت، باعث تعریق بیشتر می شود. برعکس وقتی مایع گرمی می نوشیم، بدن سعی می کند خود را خنک کند. از آنجا که نوشیدن مایعات گرم در تابستان دلچسب نیست، بهترین توصیه، مصرف مایعاتی است که دمای متناسبی دارند.

۱۴

هضم غذا با افزایش دمای بدن همراه است. هر چه وعده غذایی ای که مصرف می کنید حاوی پروتئین بیشتری باشد، دمای بدنتان بالاتر می رود و بیشتر عرق می کنید. به گفته متخصصان تغذیه، روزانه مصرف یک گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن کافی است.

۱۵

ادویه ها می توانند باعث بالا رفتن دمای بدن و افزایش تعریق شوند. مصرف سبزی هایی نظیر سیر و پیاز نیز روی بوی عرق تاثیر می گذارد و آن را بدبو می کند. برخی موادغذایی حاوی روی نظیر نان گندم کامل هم همین تاثیر را دارند اما بدن به روی نیاز دارد و نمی توان منابع حاوی آن را از برنامه غذایی حذف کرد. نیازی نیست با فرارسیدن فصل های گرم سال ادویه را کاملا از برنامه غذایی خود حذف کنید، فقط کافی است میزان آن را کاهش دهید.

۱۶

در فصل تابستان سعی کنید همیشه همراه خود شیشه آب یا آبمیوه داشته باشید و مدام مایعات بنوشید. حتی اگر احساس تشنگی هم نمی کنید نوشیدن دائمی مایعات را فراموش نکنید.

۱۷

اگر تعرق زیادی دارید و از بوی عرق بدنتان در عذاب هستید، حتما حجم غذا را در هر وعده کاهش داده و تعداد وعده ها را افزایش دهید.

۱۸

سعی کنید آرام باشید و از انجام فعالیت های پرتحرک در ساعات گرم تر روز خودداری کرده و در عوض، اینگونه فعالیت ها را به ساعات خنک تر روز که معمولا بین ساعت چهار تا هفت صبح است، موکول کنید.

۱۹

‌ محیط کار و زندگی ‌خود را خنک نگه داشته و از تهویه‌ کننده‌های ‌مناسب استفاده کنید.

۲۰

از مصرف سیگار و الکل بپرهیزید.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







  • عکس
  • ريش